Radyo 45'lik

Perşembe, Ocak 18, 2018

Seni Seviyorum BABA'm


Çoğumuz hayatta en çok Babamızı sevemedik. 

Daha dogrusu Babaya duymamız gereken sevgilerin önüne daima başka sevgiler geçti. 
Erteledik sevgimizi ve yetişkin olduğumuzda da utandık Babaya sevgimizi söylemeye, kabullenmeye. Babamızı çok sevmiş olabiliriz ancak Babamız hayatta iken değil. 

Ya Babamızı kaybedince onun yokluğunun acısı bize öğretti Baba sevgisini ya da biz Baba olunca anladık baba yüreğinin ne demek olduğunu. 
Kızlar el ocağına gidince anladı baba ocağının kadrini baba kucağının sıcaklığını.

Babalar pek anlaşılmadı yavrularınca ya da nedendir bilinmez daima yanlış anlaşıldı. Gelenek Babalara bebeklerini kucaklarına alıp koklaya koklaya öpmesini sevmesini yasakladı kınadı.

Bizler uyurken bir HIRSIZ gibi sokulup öpebildiler ancak. Ağlamaları yasaktı babaların. Duyguları sindirilmiş yada doğuştan yürekleri dondurulmuştu. 
Suskun bir teslimiyete mahkum edilmislerdi adeta. Yitik hazinelerimizdi onlar. 


Toplumsal değerler ne adınadır bilinmez. Babalar ile evlatlar arasındaki duygusal bağlar arasına duvar örmüştü, yetişmekte olan çocuklar da aradıkları sevgiyi annelerinde bulmaya calışırlardı. Annelerine her şeylerini söyleyip paylaşırlardı da iş Babalarına gelince ürkek bir ceylan gibi suskun kalırlardı. 
Cep harçlığı dahi babalardan istenemeyip araya şefeatçi olarak anneler sürülürdü ortaya. Tabi Babalarda her şeyi en son duymak gibi bir talihsizliği yasarlardı isteselerde istemeselerde. 

Babalar buzdolabının içindeki lambalar gibidir buzdolabının kapağını açmadıkça içerisini görmemizi sağlayan lambaların varlığının farkına bile varmayız. İç dünyalarını olduğu gibi görmekte acemilik çektiğimiz babalarımız nedense peşin hükümlerle ön yargılarla anlamaya çalışırız. 

Gün olur yargısız infaza tutarız babayı. 

Biz yeni nesil babalar olarak bu dogmatik düzeni kabul etmiyoruz. Çocuğumuzun bizden korkmasını istemiyoruz, derdini kederini aşkını sevdasını bize anlatmalarını istiyoruz. 

Annelerimizden de ufak bir isteğimiz var, çocuklarımızı "Akşam baban gelsin,sen görürsün" kalıbı altında bizimle korkutmayın. 

Saygılarımızla @bababilicafer (Cafer ŞEN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder