Radyo 45'lik

Pazar, Kasım 27, 2016

Anne Baba Ve Çocuk



Anne, baba ve çocuk....

Bir evin içinde başka kaç kişi var ki.?

Eskiden dört duvar arasına sığmayan yoktu. Anneanneler, babaanneler ve yahut, dayılar, amcalar, halalar, teyzeler de eklenebilirdi. E ailenin kendi fertlerini de sayarsak, 2/3 odalı eve 10/15 kişi sığışır, gül gibi de geçinip giderlerdi. Şimdi öyle mi ya? 3 oda 1 salon evlerde, anne, baba ve çocuk olarak sığmaya ÇALIŞIYORUZ.!

Devir değişti ya, evlerimizin içleri, insanlarımız, hayatlarımız değişti. O da bir şey mi.! Anneler, babalar, çocuklar bile değişti. Bu sebeple de her bir şey, en ufacık şey bile eskiye göre yapılamaz oldu. Ne yaparsan yap olmaz, üzerine oturmaz.

Anne, baba ve çocuk... Başka kimsemiz yok ki. Birbirimizin değeri artık çok daha önemli. Bu yüzden de demek istiyorum ki, ne yaparsanız yapın, ailece yapın. Çekirdek ailece..

Kitap mı okunacak, hepiniz okuyun. Boyama yapın, film izleyin, yürüyüş yapın, sessiz sessiz oturun ama ailece olun. Hem rol model olun, hem bağlarınızı güçlendirin, hem de doyasıya yaşayın anı.

İleri ki zamanlarda, ah vah edip, keşke daha çok birlikte olsaydık demek yerine şimdiden günlerinizi birlikte doldurun...

Hayat hem çok kısa hem de çok çok da uzun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder