Radyo 45'lik

Perşembe, Mart 01, 2018

Bilgeiş Projesi Nedir?


Bilgeİş Nedir?

Merhabalar sevgili blog okuyucuları yeni öğrenmiş olduğum devlet destekli bir proje hakkında bir konu yazmak istedim. Bahsettiğim proje yani Bilgeİş Projesi aslında işçi ve işverenlerin yeni teknolojiye, düzene uyum sağlayabilmesi için tasarlanmış. Ancak projenin gelişmesi için herkese açık bir halde internete sunulmuş. İçindeki eğitimler bunlar hakkında ayrıntılı bilgi aşağıda vericem. Belirlenen 5 pilot ildeki Üniversitelerden alındığından bunlardan en önemlisi ODTÜ’nün eğitimlerinin bir kısmının sisteme eklenmiş olması. Yani öğrenci, işçi veya işveren farketmeksizin bu platformda bulunan eğitimleri tamamlayarak eğitimini aldığınız konu hakkında bir lisansa kolayca sahip olunabilmekte. Proje Avrupa Birliği destekli olduğundan aslında önem taşıyor, sisteme yüklü bolca kategoride eğitim videosu bulunmakta bu eğitimlerin kategorilerini sizin için sıralayayım.

Bilgeİş Projesi Aktif Alınabilecek Eğitimler:

  • Arduino ile Mikrodenetleyicilere Giriş
  • İşiniz İçin Sosyal Medya Oluşturma Eğitimi
  • Fotoğrafçılık Teknikleri
  • WordPress Kullanarak Websitesi Hazırlama
  • Proje Yönetimi Eğitimi
  • Python Programlama
  • Video Düzenleme Eğitimleri
  • Adobe Programları Eğitimleri
  • Web Tasarım Temelleri(HTML&CSS)
  • Rasberry Pi Eğitimi
  • SEO(Arama Motoru Optimizasyonu) Eğitimi
  • Bulut Teknolojileri
Yukarıda aslında eğitimleri biraz kısalttım. Buna benzer ve daha değişik alanlarda eğitimlerde bulmak sistem içinde mümkün.

Bilgeİş’i Neden Kullanmalısınız?

Bu sistemi tavsiye etmemin sebebi benzer sistemlere dolu para ödemenize rağmen güzel sonuçlar alınmaması. Devlet ortaklığıyla hazırlanan bu platformdaki bilgilerin tamamı profesör, doçent seviyesindeki kişiler tarafından hazırlanmış. Eğitimler kısa, öz ve gayet anlaşılır. Bunun sebebi başlangıçta iş platformlarına fayda sağlamasının düşünülmesi. Sistemde konu anlatımı izlerken platform aynı zamanda aralarda sorularda yöneltiyor. Konu anlatım kısmı bittiğinde ise 1 adet ödev ve 1 adet sınav karşınıza çıkıyor. Yapılan ödev lisans alabilmeniz için size ek puan sağlıyor. Sürekli olarak lisans alma durumunuzu da takip edebiliyorsunuz. Sınav konunun büyüklüğüne göre 10 veya 5 sorudan oluşmakta online olarak çözdüğünüz sınavı da sisteme siz onaylayıp gönderiyorsunuz ve kayıt ediliyor. Her an aktif desteği bulunan sitede sorunlarla karşılaşınca çözebilmek gayet basit. Sade bir arayüze sahip olan sistemde konular aşağıda vereceğim resimdeki gibi sıralanmış üyeler istedikleri derse kayıt oluyor. Bu sayede hem dersi sürekli aramak zorunda kalmıyor hemde ilerlemeleri, kaldıkları kısım sürekli olarak kaydediliyor. Böyle bir sisteme katılıp kendinizi yöneldiğiniz veya sevdiğiniz alanlarda geliştirebilir. Gelişiminizi ve ilerlemenizi kaybetmeden lisans sahibi olarak kendinize yeni bilgiler katabilirsiniz. Tavsiyem buna benzer sistemlere para yatırıp pişman olmak yerine üniversitelerin bedava olarak önünüze serdiği bu platformu değerlendirmenizdir. Hadi herkese iyi dersler…
(Not: bilgeis.net adresinden siteye giriş sağlayabilirsiniz.)

 Ders Seçim Bölümünden Bir Kare
KAYNAK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder